aku.kami.semua;-)

we share coz we care.....

Pages

Goodbye-2011.jpg


Salam, 
It's end of the year already...
time goes slowly without we notice...
life were full with colours 
Haha, yeah...




Kat sini aku nak cakap....



                      SELAMAT TAHUN BARU!!!!!!

Seriously, aku akan rindu 2011. Nih aku listkan kenape aku akan rindu 2011......

  1. Tahun ak amek SPM
  2. Aku da senior
  3. Aku ade section untuk di lead
  4. Aku dah besar???!!!
  5. Tahun terakhir sekolah .......
  6. Aku baru sedar ape erti kawan yang sebenar
  7. Aku baru tahu yang life is not what we always expected
  8. Some people come and go in life...
  9. Aku dapat adik baru.hehe
  10. Oh yeah...aku belajar untuk jadi berani
Well, banyak lagi yang nak di tulis...tapi...aku lebih rela kenangan tuh lekat dalam memory aku sendiri. Aku hope, tahun 2012 akan menjadi tahun yang lebih baik untuk mengajar aku menjadi insan yang sebenar......ceyh



Salam sayang, IZYAN

Reactions: 

          Kata Puan Rohaiza..,


                "Awak jangan berharap sangat.Kadang-kadang apa yang kita dah rancang tu tak semestinya akan jadi.Apa yang Tuhan dah tentukan dalam hidup kita,percayalah...,itu adalah yang terbaik untuk kita."




Dia cakap ni masa kelas chem yang terakhir untuk tahun ni,untuk selama-lamanya.Masa tu aku rasa sangat inspired,sebab dia pun selalu bagi galakan dan motivasi untuk kitaorang.Tak dinafikan la dia antara cikgu yang aku sangat kagum dan hormat sepanjang aku bergelar pelajar.Sejak tu,aku dah redha kalau apa-apa yang aku harapkan selama ni tak dapat.Termasukla result SPM aku nanti..dan apa-apa yang sewaktu dengannya.




Aku pernah rasa kecewa...yang teramat.




Tipula kalau tak pernah rasa frust.




First time aku rasa frustrated yang teramat..bila impian aku untuk jadi cm tak tercapai.Even masa dah naik Form 5 pun aku masih rasa terkilan.Tapi..lama-lama aku sedar.Hati aku pujuk aku..,mungkin aku bukan yang terbaik untuk dapat gelaran tu.So..aku pun carry on je la life dekat sekolah macam biasa.Hahaha..macam tak biasa je buat muka plastik...dan lepas tu macam-macam benda yang berlaku.Apparently,things that made me devastated...so much.


Biasanya kalau aku sedih,aku akan luahkan dekat Izyan..she's been my shoulder to cry on all this while.Sorryla Izyan sebab selalu buat baju kau basah.Hehe..


Luahkan perasaan bukannya senang.


And aku bangga kau boleh buat walaupun tak berakhir seperti yang kau harapkan.


Aku tau kau tough..kau memang tough kan?




Senyum...

























Reactions: 

Salam,
Hari nih, aku dah buat keputusan yang sangat besar bagi aku.
Aku dah declare perasaan aku kat orang yang paling aku sayang (selain ibu bapa). First of all, memang susah at first sebab aku takot aku fail. 


Setelah mendeclarekan....well...jawapan yang diberi amat lain dari apa yang aku jangkakan tetapi cukup memuaskan....dan tidak sesekalipun menyakiti hati aku. Thanks.


Aku tahu orang tu tak akan sakitkan hati orang lain sebab bagi aku dia sangatlah baik untuk berbuat demikian. Aku respect gila kat orang tuh...susah nak cari orang macam dia...Dan, aku terima dengan apa yang aku ada sekarang. 


Seperti yang orang tu cakap, pertemuan semula kiteorang ni pown tak disangkakan and mesti ada sebab kenapa Allah temukan kiteorang kembali. Always pray that we are on the right track. 


Aku tahu, orang tu tak mean nak memberi aku hope....tapi aku rase macam aku jer yang hoping too much. Aku tak pernah buat sanggup belikan barang or buatkan sumthing untuk orang lain seperti yang aku dah buat kat dia. And aku sangat happy bila dia appriciate semua yang aku buat.


So, eventhought i failed to get what i want....but honestly, just always be there for you is enough to say that there is other people out there that appriciate you so much than you never could expect. Aku percaya Allah selalu berikan yang terbaik untuk hambaNya and sumtimes bende yang kita terima tuh bukan seperti yang kita nak.


Sekian

Reactions: 

Salam
Actually bersalah nak gne bahase 'alien' ni. Tap sorry ea Aina XD
K, 26 Disember 2011, aku kehilangan salah seorang dari ahli keluarga ak. Memang sedi tapi aku pegang kata-kata ayah aku.."jadikan pemergian ini sebagai sebuah refleksi buat diri kita untuk tahun 2012"....
K, that is not the story XD
Cenggini, aku ade sorang bestfriend waktu kecik2 dulu..
Name die IJAM...
yer, die lelaki.
Ak rapat die dengan dia dulu untill lah ak da besar...ak x jumpe die da
Ade lah sumtimes aku ushar die dari berande umah atuk aku ( sebab die jiran atuk aku)
die dah besar douh!!!
berubah gile. Tapi ak malu nk tegur dier lah :-(
Tadi nk dijadikan cer....dier ade sekali waktu nak uruskan jenazah nenek aku tuh...aku bace tahlil kat depan and dier lak tgh uruskan bende-bende berat kat belakang.
aku rase dier cam ushar aku jer tapi aku senyap je arh...takot nanti orang kate aku perasan. hehe
So, lepas tahlil, aku gi la dapur nak minum air, tetibe aku nampak die ngan abang die tengah makan kat dapur gak (memang family ktorang rapat sebab tuh dier nagn selamber je leyh lunch kat umah aku)
tengah nak cari cawan, tetibe abang dier tegur aku...
"Kakda wat ape sekarang?"
"X buat ape2 pown...tunggu result je lah.." aku jawab ngan humblenyer...
"Owh, same ngan Ijam arh ni..."
"Haah, kiteorang kan sebaye..."
aku pown kuar dari dapur...
dengan beraninya...aku tanye lah si Ijam tuh...
"Erh, Ijam buat ape sekarang?"
"Same, x buat ape2 gak."
"Dapat PLKN?"
"Tak...(sambil wat muke yang dier selalu wat waktu ktorang kecik2 dulu.."
"Wah!!! Kite GENG arh!!!"
Dapat x citer dier??
Aku dapat tegur balek bestfriend aku eventhough conversation nih sket jer...TAPI AKU BAHAGIA DOUH!!!
then, waktu balek dari kubur lepas kebumikan arwah, aku balek jalan kaki ngan adik aku. Tetibe jer ade motor lalu sebelah aku.
Ijam ngan abang dier yang tegur aku tadi. Memule, dowang lalu jer cam biase and aku x kesah. Pastu, aku ternampak abang dier bisik sumthing kat telinge ijam tuh and then, turn belakang and senyum kat akuh. aku pown senyum lah balek...haha
Kesimpulannye, dapat arh gak aku tegur bestfriend aku balek setelah sekian lamenyer...
THE END XD

Reactions: 

                Malam ni....tak ada apa-apa pun.Tapi aku terjumpa satu blog ni,




                                                       BLOG ARCX13.COM


Memang terbaikla blog ni.Setakat ni,dalam hidup aku..belum pernah lagi jumpa blog yang sangat sarkastik bahasanya tapi membina entrinya.Blog ni diasaskan oleh seorang student yang currently berada di New Zealand.(kotla..tak taula dia dah habis belajar ke apa.)Memang kerja gelak je bila baca entri-entri yang ada kat blog ni tapi kena gelak pianissisimo la..Kalau tak,akan ada 2 orang 'khadam' yang sudi kata aku ni gila sebab gelak sorang2..




Berbalik pada blog tadi,erm..aku terjumpa link blog ni dekat SBP '94,link tu sangat-sangatla menarik perhatian aku sebab masa tu,aku still dalam mood 'tertanya-tanya' kenapa ranking STF untuk PMR 2011 boleh jatuh ranking ke-9??sebenarnya dah tau kenapa,tapi nak buat macam mana..tak selamanya kita berada di atas...sekali-sekala kena la rasa jatuh tu macam mana. (eh?ignore je la)Dan link tu menerangkan mengapa analisis PMR 2011 bagi subjek Bahasa Melayu dan Pendidikan Islam boleh jatuh?The explanation is....laa,penggunaan bahasa rojak,cacamarba dan tunggang terbalik yang sudah menjadi bahasa rasmi bagi golongan remaja sekarang(aku tak terkecuali pun guna)


Erm..tapi pada pendapat aku,rasanya penggunaan bahasa yang...sangat alien(bak kata blogger tu la)tu boleh lagi asalkan jangan dibawa ke waktu P&P dan masa exam.Mungkin sebab sekarang ni golongan belia mana ada nak usik karya-karya yang berat..silibus KOMSAS sekarang pun aku rasa macam dah ringan je.Aku cuma tak berapa sukala dekat kelompok-kelompok novel yang selalunya(memang akan ada) pembaca beli.Novel-novel macam tu tak membina langsung.Tak berpijak pada realiti.Apa yang kita kekurangan sekarang ni adalah REALITI.Bila kadang-kadang aku tengok list bestseller dekat surat khabar...Ya Rabbi,novel-novel macam ni yang dapat bestseller??Erm..tak salah la kot sebab tu memang untuk kategori 'non-fiction'.




Berbalik jugak kepada blogger tu,currently dia tengah ambik courses dalam Psychology.Wah,satu bidang yang sangat-sangatla aku teringin nak belajar.Sejak asyik melayan Deception With Keith Barry ni,macam terpengaruh pulak..Tapi aku tertanya-tanya jugak apa beza antara "mentalist" dengan "magician"?Perlu ke Keith Barry,sebagai seorang mentalist bernaung di bawah International Magicians Society??Hmm..




Entri malam ni sangatla huru-hara sebab tengah fikir macam-macam benda..










Reactions: 
at 7:04 AM Posted by IzmanaGB 0 Comments

Salam,
Hari ni,
ak lepak ngn family ak cam biase( kat living room je, tgk TV)
x tau lah nape....dalam syok-syok tengok berita kat TV3 (sebab nk ushar berita pasal PMR)
tetibe, aku teralih lak ke TV Al Hijrah.
Bukan nak kate ape, before ni penah lah gak ayah ak bukak, tapi ak slalu wat dunno jer...
tapi, entah kenape bile tangan aku sendiri yang buka channel tu...(secare tidak sengaja)
hati aku terbuka nk tengok program dalam channel tu sampai habis.
Then, aku tersentuh.
Kenapa???
Sebab, firstly au sangat minat muzik. And of course aku suke barat nyer style.
Lagu melayu jarang lekat apatah lagi lagu nasyid...
Tapi,
ape yang aku lihat dan dengar tadi...
memang amazing
because aku dapat dengar lagu Islam version rap yang ak suke...
Furthermore, lagu tu orang barat yang buat.
Saudara seIslam kita di sana...
so, you see...
bukalah tv alhijrah ni coz...
channel ni memang membuatkan kita rase iging berhijah menjadi seorang insan yang lebih baik.
Semoga Allah sentiasa bersama kita selalu...
Amin

Reactions: 

             So there i was..at 6.30 a.m.,my little sister woke me up,telling me to perform my Subuh prayer.Okay..so i got up,..rushing as i have to get ready for that morning.


             As i was about to enter the laundry,my mom saw me..


 "Haa..nanti acik masakla ape2 untuk tengahari nanti.Masakla sotong tu ke,ape ke..k?"


HA?Am i supposed to?bukan ke aku pergi rumah Izyan hari ni??


 "Erm..tapi mak..bukan ke acik pergi..rumah Izyan hari ni?kan?"


Mak aku pandang aku dengan pandangan laser dia yang membunuh..yang aku kebal la jugak.Apa?Dia ingat aku tak boleh buat macam tu jugak ke?


Na ah..wrong person mak


Ayah aku pun bersuara.."Dia kata mak boleh hantar dia?"
Mak aku senyap.."Mana??Acik...","Janganla buat macam ni,bahaya tu!"


Dia jugak yang kata boleh hari tu...ermm..
Ke aku jer yang berhalusinasi ni....




So..no point argue pagi2..dengan benda yang memang confirm tak dapat.Yang dah banyak kali diaorang buat macam tu kat aku...


Rasa bersalah betul..dekat Izyan dan especially dekat dia...
hurmm...

Reactions: 

             Di saat-saat lepas SPM ni,ingatkan duduk rumah tu bolehla rest(restla sangat..) and menenangkan fikiran.Hahaha..gaya macam tak tenang je fikiran tu selama ni.


Agakla..


            Lepas ni insyaallah akan lalu fasa yang selanjutnya..,berjumpa dengan cikgu-cikgu yang baru.Tak taula dapat jumpa yang sama macam Pak Yem ke tak.Or maybe macam Sir Rashid??Dalam hidup aku,Pak Yem la yang bawa pengaruh yang sangat besar.Dari gred add math aku "G" sampaila boleh dpt "B"..tu semuanya tunjuk ajar dari dia.

"Awak patut berterima kasih kat dia kalau awak dapat add 'A' nanti,tau?"

Kalau dapat 'A' la..tapi kalau tak dapat 'A' pun aku memang nak berterima kasih kat dia pun.Aku ni da la lambat pick up and nak meng'apply'kan apa yang dia ajar tu.Tu kekurangan aku..macam mana la agaknya dia boleh bersabar dengan orang macam aku ni.

Aku boleh ingat lagi masa kertas mod aku kena baling ke luar kelas.Free-free je kena campak sebab tak dapat A+..dan masa...

"OFF FAN!OFF FAN!!!"

Wah,cuak betul waktu tu!Sumpah takut..waktu tu pandang meja je..yang dah berbekas tapak kasut sebab kena denda diri atas meja..haha..those moments..



But after all,life's not so beach la kan?So either we gain effort for something or simply do nothing..
Nervous for waiting the result to be come out..
Huu..

Reactions: 
at 6:28 AM Posted by IzmanaGB 0 Comments



Salam,
Haha, today i was enjoying myself...
with my family...PAINTING THE HOUSE!!!
(^ like the picture above. Tapi sure3 lah x serupe camtu...XD)
Haha, lawak giler
My younger brother accidently tertumpahkan the paint..
my father...MENGAMUKLAH
seb baek the AKAK here SAVES the day!!!
yeah
then, my mom balek (oh yeah, she was the only one yang x de even Blackie pon ade)
the most exciting part..
kteorang bwat cam Eric tuh...
(hehe, nyorok kt pintu, then kuar lus jerit 'SUPRIES'* cam salah eja...=,=")
my mom...well...penat agaknyer...cam bwat x sperti yg ktorng expect...
x per ar...paham...coz later on she gonna go to MELAKA.
So, it end up, ntah la
at least
today what i get were..
-spending more time with my father...
-produce lot of sweat...ala ala excersise
-rumah da cantek sket coz ade lagi touch up
-get rid of my terribly-missing-him so much in my heart for a while
like you had said before, 'enjoy while you are away'
yeah, i tried all my best to ENJOY
thanks

Reactions: 

Salam,
Yeah, face the reality babe...
That's what my mind keep on saying throughout the day...
Hard to believe it, i know i have put a thrust on someone,
but it was too hard...
Am i afraid of my self??
Actually, i was afraid to loose that someone...
I admit it.
I _ _ _ _ the someone..
but, can the someone accept me??
i knew i was wrong for making this
coz i had already know, the upcoming result for my action :-(
Is this the action of desperation, or i just want to get attention???
Plus, action speaks louder than words,,
i never faced those things we both had, and indeed, i am appriciated it so much.
That's why i really-deeply wanna know, how deep it was your feeling towards me...
i dont want to hurt you if i take any further movement coz, hello
my journey has begin...
so, please,
help me

Sincerely,
another piece of mind

Reactions: 



Tak pernah rase sunyi giler camni...
Slalu ade orang yang boleh nak dikacau...
Dia tak der...
Campelik jer menjalani hari...
Selalu x de mood :-(
Hurm....
Leklu...SEMINGGU jer!!!
Tapi, 1 hari da rase cam SETAHUN...
SEMINGGU = 7 HARI = 7 TAHUN ?!!!!
Allah, kuatkanlah IMAN ku.....

Reactions: 

Reactions: 

Salam,
habis suda SPM!!! Alhamdulillah!!!
But seriously!!! Gonna miss 'em!!!
Locker, class, bed, teachers, warden (!!???) and of coz,,, FRIENDS!!!!
Thanks for everything, especialy teachers for giving all love and, care, most of all, the precious time to give and share knowledges. Truely, hard to get back this moment. Even if i die,and wake up again. Except, if my children get the same opportinities just like me. Cam x betoi je ayat...haish...marah cikgu Bm and BI....lepak sudah!!!!

Reactions: 
at 1:26 AM Posted by IzmanaGB 0 Comments

Reactions: 

Salam, tak sangker dapat gak up date blog... Thanks to alisa, bagos giler gadget nowaays coz you can online-anywhere and everywhere you want....hehe ,so, here i am, fightong with other fivers. To achieve the only one. Success!!!! Agak terharu gak coz bile da di penghujung sekolah ni, baru kita tau di sekeliling kite ni sape yng kawan dan siape yang lawan. Yang penting, sepanjang 5 tahun mengharungi hidup bersama, kita x pernah kenal erti give up!!!! Thanks to our supporters, parents, teachers, families and friends for always believe in us!!! May allah bless u all!!!! Special to my bro, thx for making my chapter of life full with enjoyment and happiness! Love u always:-)

Reactions: 

Image Detail



WE'RE IN THIS TOGETHER!!!!

Reactions: 
at 2:49 AM Posted by IzmanaGB 0 Comments

Image Detail

So much to face....to be faced...:-(
Stress, tension, difficulties...
Arhhhh!!!
They make me wanna scream!!!
End up my life,...
doing crazy things....
But
The LIGHT called FRIENDS
had save MY DULL life!!!
Act, tak tau nak kate ape...*buat muke bosan...
Haha, exam da dekat giler and semakin dekat ni lah...byk bende datang....but most of all....sume bende tuh, eventhough berat and menyakitkan....aku dapat atasinya dengan tabah sebab ada...FRIENDS!!!!
Tak kire, betape terok or happy situation aku, korang tetap ade...THX!!!
CHAIYOK GL0711...SPM, here we come X-D

Reactions: 

Aku tak taula kalau orang nak kata aku ni pelik ke apa (sebab mc selalu cakap macam tu..hahaha) tapi petang tadi menghabiskan masa duk depan laptop ni melayan youtube.Ya..tau dek pak yem,habis ni....

Laa..biasala layan youtube tu..apa yang peliknya??

Mesti ada orang fikir macam tu tapi haha..aku layan vid "Tango" dan "Besame Mucho"..by Kenny G.Boleh tahan jugak.Dan sure-sure sangatla berapa kerat je remaja seusia aku ni layan benda-benda macam tu.Kalau ada pun,tak ramai kan?Kalau orang lain duk "LIKE" Najwa Latif,aku lagi suka dengar Najwa Mahiadin.Haa..lagi sedap..lagi mantap vokal dia.

Esok..back to reality la jawabnya.Sekolah...tinggal berapa hari je lagi nak SPM.Hmm...tak pasti diri ni dah cukup sedia atau pun tak...hmm..

Aku baru je habis baca Contengan Jalanan by Hlovate.Bagus novel tu,kena pulak dengan time raya ni.Haha..
    

                  



               "A man who decides to change on the 
                               12th hour dies on the 11th hour"






 Catchy tagline tu.Tapi memang membawa maksud yang mendalam..tryla baca.Tak rugi pun.Bagus untuk semua..Aku pun rasa macam nak buat backpacking ala Fend dan Chad.Mana tau kut-kut dapat pengalaman yang sama.Alhamdulillah...


Kalaula dapat bakat yang sama macam Hlovate ke,Jodi Picoult ke,..bolehla nak buat novel yang gempak macam tu..haha..tapi tak de pulak ada bakat nak tulis berbunga-bunga bagai.

Tapi aku target aku akan ada buku sendiri...insyaallah dalam masa 10 tahun selepas aku mula kerja.Amin..




by Aina











Reactions: 

Salam,
Hurm, Ramadhan dah nak say Goodbye....Syawal plak kate Hye :-D
So far, pose dis year berkesan ke x untuk mengukuhkn iman??
Haish....cam ner nih......tergeliat otak nk fikir...ehem2...tepuk dada...tanyer iman...ayat EDAR ngn Ustz Amin....Erm, sepanjang bulan puase nih, byk giler bende terjadi kt aku n the gang...but mostly hectic coz EXAM TRIAL kowt!!!!!
Mmg mencabar arh soalan2 SBP nih...memang kantoi kalo x study.....
So, abes exam....kitorang mmg lepak abes arh...tp still contol coz homework correction melambak nk mampos!!!!
nih ak nk cer sket pasal paper add math ak...mmg STF feymes ngn addmath...but this is the pain that we must suffer to achieve the excellent....PAK YEM!!!
Well, he's the best...kalo x der dier...x tentu ak leyh lulus ....
So, this is how it begin.....
di pagi hari sabtu yang dingin n cool jer....sumer pelajar tingkatan 5J and 5B dikumpulkan di bilik kuliah...then...paper 1 add dipulangkan....nama dipanggil sorang2...dari yg lowest ke highest.....ak x sangker name ak dipanggil......di dalam golongan yang lowest.....pergh...x menahan....ak kene diri betul2 depan mate Pak Yem......habes kene basoh time tu gak......sgt memalukan sebab my biggest arrival dapat markah lagi better dri aku......Next monday....paper 2!!!!
Nih, lagi lah menyebabkan orng sanggup pikir 2 3 laki nk kuar g tandas before Pak Yem masok kelas....
Dengar je derapan tapak kasut Pak Yem, sumer classmate 5 'JEBON'....kate beliau.....bangun dengan hati yang gundah gulana....tambah memilukan...muka beliau x menunjukkan reaksi HAPPY mahupun SEDIH.....so, name dipanggil....PANG!!! DUSH!!! TEBABOM!!!! Arggghhhhh...ak x tahan melihat kekejaman classmate ak dihentam teruk.......then, name ak dipanggil.....OMG.....ak telah dicubit....memang kaw2 nyer arh....tp memang salah ak pown...SILLY MISTAKES!!!!
Hurm, bile pikir balek...klaka pown ader gak...tp nk wat camner...meskipun tgh bulan puase, PAk Yem tetap menjalankan routine harian beliau in order to membuatkan student beliau excell in everything...thx SIR!!!!

Reactions: 

First trial dah habis.Maknanya turn cikgu-cikgu pulak untuk tanda kertas..maknanya jugak yang result dah start keluar.Hmm..this trial langsung tak all out.Baik dari segi result and effort sendiri..sama je,Entahla kenapa..


Minggu lepas,dapat paper mod math.Resultnya..aku just dapat A.Maksud di sebalik "just" tu adalah sebab target yang sebenar aku patut capai adalah A+.Even dapat A pun,paper mod aku tak terkecuali untuk terbang melayang ke luar kelas.Masa tu,tak taula nak respons apa.Habis je kelas,entah kenapa laju air mata ni keluar.Sendiri sedar tak capai target yang dah ditetapkan oleh cikgu.Tapi entah kenapa boleh ter'burst into tears' pulak hari tu.


Result subjek-subjek lain pulak..lagila.Wallahualam..dengan chances untuk dapat scholarship yang bergantung pada trialnya lagi..


huu...

Reactions: 


hmm….BREAKING UP IS HARD.So hard that even you lose your interest on Cristiano Ronaldo (who was on the tv at that time).And it is the hardest thing right now…forever and always.

A friend of mine once said “…kita minta kepada tuhan setangkai bunga segar,Dia beri kita kaktus berduri.Kita minta kupu-kupu,diberi ulat beluncas.Kita sedih dan kecewa namun kemudian kaktus itu berbunga dan ulat itu pun menjadi rama-rama yang cantik.Itulah jalan Tuhan! yang indah pada masaNya!Tuhan tidak memberi apa yang kita harapkan tetapi Dia memberi apa yang kita perlukan…kadang-kadang kita sedih,kecewa,terluka..tapi jauh di atas Dia telah mengatur yang terbaik dalam kehidupan kita…”


Entah kenapa bila baca kata-kata renungan (is it??) kat atas, terasa diri ni kene sindir..Sebenarnya dia tak bersalah pun,entah kenapa laju je nak minta putus.Hmm…
Cuma satu je ayat yang mampu aku ucap waktu tu…


“Saya minta maaf sangat-sangat…”

Dan memang hari ni sangatla suram.Esok dah kena balik sekolah untuk bandcamp (bandcamp yang last) dan hati ni still rasa tak senang.

"....kadang-kadang apabila matahari mula menghilang,kita tertanya-tanya ke mana ia pergi.Sebenarnya kita tak tak sedar di sebalik kehilangannya,matahari itu telah didatangi awan yang tebal...berserta hujan yang lebat serta ribut yang berdentum-dentam di langit.Apa yang kita faham..begitulah hidup manusia yang sentiasa berubah-ubah.Kadang-kadang kita di atas,kadang-kadang kita di bawah.Tapi di sebalik kesinambungan hujan dan petir tadi..rupa-rupanya ada pelangi di tengah-tengah.Boleh di katakan atas apa pun perkara yang berlaku...dugaan yang datang,pasti akan ada satu harapan yang baru..dan apabila menemui jalan ini maka turutilah dengan sebaik-baiknya..."

Hmm..

 

Reactions: 

Erm, da masok bln June....berdebar giler rase....Everyday, rase makin tertekan sbb the big exam dah nk dekat....Yg seram, sbb byk lagi bende yg nk di catch up and nk blajar bende yg x abes blajar....
Azam nk work harder dah lame tertanam kt dalam hati, tapi.....kenapelah perasaan MALAS yang menebal ni asyik kacau jer....haish,,,,tension douh!!!!!!!!
Dah lah exam ni effect future.....hope can do well...Go 0711!!!!
For me, it is the end of any entertainment...no more FB, Skype, erh, anything yang menghiburkan sgt lah...(terlalu banyak sampai speechless) hurm, the reallity?? Books, study, homework and excersises....yeah....ni lah reality for every fivers i think....haha....its okay guys....berkorban for now....nnt x menyesal....so, have a very enjoy study! sape yg tgah holiday, enjoy ur trip...till we meet again!!

Reactions: 

Bile dah 17, byk giler pengalaman baru yg ak dpt...
and almost all of them bergune la jugak...
Cam,,,kemas umah, tnm pokok...kuar ngn orang...(ahaks) and lastly....to all woman....
COOKING!!!!
Erm, i luv cooking so much....Ask je lauk ape...insyaallah boleh bwat....but
dlm bebyk bende yg ak leyh wat...ade 1 jer yg x pass...
sume org mesti x sangker bende senang ni lah yg ak x leyh bwat. Even adek laki ak yng 13 years old tu pown leyh wat...but WHY NOT ME???
Nak tau sgt ape mende nih....
Ya, dia adalah.....NASI!!!!
Ghee...asallah x pass bwat bende nih..terkeras lah...lembik sgt lah...
WHY??!!!!
Its getting serious last nite when i was preparing dinner for my relative yg dtg..
everything da served.....and sumer kate best...when suddenly Mother was screaming calling my name..." Kakda!!!! Pesal nasi ni camnih????" Adoyai...=,='
last2, ibu pown touch up lah balek nasi tu....so,,,dinner ditunde smpi lepas solat maghrib....
Tapi, hati yg luka and lara terubat bile my masakan dah dipuji....hihi....MEKASIH....
So, girls and boys....erh...moral of the story is....blajarlah bwat bende yg basic dulu...(erh, ye ker??)
Thats all....TEEHEE
By: again, Izyan ;-)

Reactions: 
at 2:03 AM Posted by IzmanaGB 0 Comments

Heyh,
Ni satu kesah di bDayh aku......18/5
x sangker bed yang patah leyh jadi sekongkol 4 prank korang ea???
Sumpah!!! korang wat ak CUAK!!!
mmg real....Ak bab2 brg H***M nih,,, mmg x leh memain....
lgih lah RMD!!!
first, adegan Alisa n Aina....serta ahli A1.....mmg dramatic!!!!
Then, blok C members join in...pujuk ak lah kononnyer....
Heart ak da broke abes da time tuh....
mybe btol ckp aina....phone hilang = x dpt jwb call dr sumone....teehee....
then, ak trun bwh ngn azam baru...Hidup Tanpa Phone...di HARI JADI...
so pegilah study sbb esoknyer paper CHEM
Then...tetibe lak Yaa dtg...menanges ckp duet modal hilang....
Adoyai...serabai giler!!!
Ainnur lak wat hal....bwat ak rase bersalah....
Lalu...ak yg x leyh tgok orang gado dpan aku ni pown NANGES LAH......
Meng dtg lpas orng laen da pujuk ak....die ajk ak naek dorm...tman die ambek brg...
da smpai kat dorm...ak yg heartless nih...da mlas da nk kunci locker ak sbb mangga dier da hilang...
lgi parah bile ak tgok tilam kt atas bed ak yng da ptah tu....HILANG...
Ak igtkan,, tu lah prank korang...sbb tuh ak x kesah...
then tetibe GBGL shout!!!
HAPPY BDAYH IZYAN!!! n bergemalah bdayh song kat dorm A1....
At last, bru ak tau....sumernyer korang yg buat.....hahahaha...
Ak x leyh nk marah...tapi aku nanges smbil gelak....korang 'MMG KEJAM'
korang da bwat ak lbih syng korang!!!! 
Thx GBGL!!!!!


Also special thx to my sectionm8, LB!!!!
Syg korang 4eva!!!!
Thx sbb da susa pyh celebrate bdayh ak gak!!!!
credit to = IZMANA, GBGL-1 (ak tau korng phm??), LB, Grandiloquent >,< , NyNNA(bdayhm8), and......to moi beloved ADEK!!!!

Reactions: 

Reactions: 

Assalamualaikum buat Mama yang disayangi selalu....

      Mama, maafkan kakak kerana buat Mama kecewa. Tidak terlintas sedikit pun di hati Kakak ingin membiarkan Mama pergi jauh berseorangan. Dengan rela hati Kakak meng'offer' diri untuk menemani Mama. Namun.....kecil hati Kakak bila Mama mengatakan Mama ingin membawa Adik bersama dengan alasan, Adik anak Mama, Kakak anak Ayah. Mama, teringin sangat Kakak memberontak apabila Mama meluahkan kata-kata itu, namun, Kakak hanya berhak bersangka baik terhadap Mama dengan berfikiran Mama mungkin hanya bersenda. Sepanjang perjalanan di dalam kereta tadi, Kakak hanya mampu mengunci mulut kerana tidak ingin menambah kesakitan hati.

   Mama, maafkan Kakak kerana membiarkan Mama pergi tanpa memberikan salam dan pelukan kasih. Ingin sahaja Kakak bangun dari tidur, namun apakan daya, penangan ubat yang dimakan terlalu kuat. Kakak sedikit keliru tatkala melihat Adik masih berada di depan mata Kakak...tidakkah Adik menemani Mama??
   
   Mama, sepanjang Mama pergi, hati Kakak berasa bersalah kerana tidak mengiringi pemergian Mama. Bertambah seksa apabila melihat Adik di depan mata. Bukan bermaksud Kakak membenci Adik, namun kerana berasa kasihan melihat Mama keseorangan. Doa agar Mama sampai ke destinasi yang ditujui dengan tidak putus Kakak ucapkan meskipun hanya di dalam hati. Kakak yakin, Mama adalah seorang ibu yang cekal. Kakak sentiasa menyanjungi sikap Mama yang berani menanggung cabaran.

    Mama, tahukah Mama betapa berkecainya hati Kakak tatkala Ayah membaca SMS Mama. Deras air mata Kakak mengalir. Kakak tahu, memang Mama sedih melihat anak-anak Mama kerana tidak sanggup berkorban demi Mama. Berdasarkan ayat Mama itu, seolah-olah kami anak derhaka...Mama, ketika itu, hanya Allah sahaja yang tahu perasaan Kakak membaca setiap butir perkataan yang Mama luahkan.....Sampai hati Mama.....
   
     Mama,,,
Mama sedar tidak, sememangnya Kakak banyak bersabar dengan Mama. Kakak masih sedar bahawa Kakak masih memikul tanggungjawab sebagai seorang anak dan selamanya akan menjadi seorang anak....Kakak teringinkan syurga yang terletak di bawah kaki Mama. Setiap nasihat dan kata-kata Mama, Kakak cuba laksanakan meskipun Kakak terpaksa mengorbankan apa yang Kakak rasa dapat mengembirakan diri Kakak Kerana, Kakak yakin, kata-kata Mama ada maknanya. Kakak sanjung sifat Mama sehingga kadangkala, tindakan Kakak terbawa-bawa dengan sifat Mama. Namun, hari ini, Kakak sedar yang kadangkala sifat Mama juga yang banyak menghancurkan hati Kakak. Tapi, Kakak tidak sesekalipun ingin meluahkannya kepada Mama kerana Kakak tidak ingin Mama terluka....Hampir setiap malam, apabila Kakak berjauhan dari Mama, air mata menemani tidur Kakak..Kakak terkenangkan setiap jasa yang telah Mama lakukan untuk Kakak dalam membesarkan Kakak. Kakak sedar, dalam adik-beradik yang lain, hanya Kakak yang dapat merasai keperitan hidup keluarga kita dari mula...Alangkah indahnya kalau Kakak dapat membalasnya semula....

   Mama, warkah ini hanyalah luahan hati Kakak....Maafkanlah Kakak kerana menyakiti Mama...Kakak berusaha berkorban demi Mama kerana Mama banyak berkorban demi Kakak....
Sekian, salam sayang dari Kakak buat Mama tersayang.....

Reactions: 

Everyday passes...
Reminding  me of lessons to be learned...
Opportunities pass me by...
Showing me things to be earned...
I do not know life as an adult sees it..
Only as child and teen...
I can only guess what life is meant to be...
Based on what I've seen...
I do not know the meaning of love...
Or why is it never true...
I'm unsure of so many things these days...
I know less than I thought I knew...
I find it's getting difficult...
                                        To distinguish bad from good...                  
And although it sounds cliche...
I'm a child misunderstood...

Reactions: 

Alright. Many, many things related with that one little sentence up there.


Numero 1: The autocratic rulers that govern the crumbling kingdom of HighSchool are getting ever more abusive. Death toll: Confirmed, 24, numbers continue to rise as search-and-rescue teams dig up remains of war victims around HighSchool

Numero 2: The much-abused Orchestra division of the Band elite army continue to suffer greatly as not only their enemies, but their governing leaders continue to put the pressure on. Recently, pleas for permission for a fort to be built has been rejected, and soldiers continue to die needlessly.

Numero 3: Crippling injuries have been reported at base recently.

Numero 4: Due to 'neccessary' intensive training, the seniors and war veterans of the Orchestra division are leaving the field, leaving behind only its general and lieutenant, along with the fresh recruits and junior troops.

For more details, pop over to our Tumblr page.... in case any of us still live to update it.


By Mai

Reactions: 

Baru smalam aku sedar yang selama ni....
Kalau nak buat seseorang yang kita sayang dan care.....
Sometimes kita perlu korbankan benda yang boleh buat kita happy sangat....
Kejadian ni dah banyak kali terjadi kat diri aku.....
Tapi last2, aku tak kesah pun korbankan benda yang paling aku sayang asalkan dapat tengok orang yang aku sayang happy.....
Biarlah hati aku hancur berkecai macam kaca yang jatuh kat atas batu yang tajam....
Asalkan aku dapat tengok orang tu senyum....cukuplah
kita kadang2 tak oleh tamak.....so, just take one jelah...
Insyaallah akan ada ganti yang lain....
it actually started when i loose my bestfriend ever....
she was...dulu suppost care and understand me more than anyone at the skola....
then she left me to be with other....so i let her go as i do have other responsibilities....my beloved BAND!!! They are my life after all...no doubt!!! So, they are still now my happiness and cure after my bestfriend left me....
later on, Allah kurniakan seorang hambaNya yang berjaye mengubat hati aku......so, we become closer from day to day.....dengan status....."kakak and adik angkat"
He was fun and cute...really cure my broken heart.....
tilll,, once again i need to sacrifice my new develope happy feeling to someone yang i'm really care....
So, from what the thing yang da happen,, i now know yang kita memang x bole nk tamak bab2 diri sendiri punye happy.....get it??
Bagi yang x faham ape yang pengarang ni merepek x ape.....coz my mind is also in a BIG MESS!!! thx Lisa, kasi idea.....
So, what to do now?? Go wif the flow~


by
SI BENGONG IZYAN

Reactions: 

    About Me

    My Photo
    IzmanaGB
    kick off your shoes and lepak wif us...the bloggers are Mai (Hikari Naito), Aina and Izyan...three person many stories one world....haha...camner??
    View my complete profile

    Followers