aku.kami.semua;-)

we share coz we care.....

Pages

Goodbye-2011.jpg


Salam, 
It's end of the year already...
time goes slowly without we notice...
life were full with colours 
Haha, yeah...




Kat sini aku nak cakap....



                      SELAMAT TAHUN BARU!!!!!!

Seriously, aku akan rindu 2011. Nih aku listkan kenape aku akan rindu 2011......

  1. Tahun ak amek SPM
  2. Aku da senior
  3. Aku ade section untuk di lead
  4. Aku dah besar???!!!
  5. Tahun terakhir sekolah .......
  6. Aku baru sedar ape erti kawan yang sebenar
  7. Aku baru tahu yang life is not what we always expected
  8. Some people come and go in life...
  9. Aku dapat adik baru.hehe
  10. Oh yeah...aku belajar untuk jadi berani
Well, banyak lagi yang nak di tulis...tapi...aku lebih rela kenangan tuh lekat dalam memory aku sendiri. Aku hope, tahun 2012 akan menjadi tahun yang lebih baik untuk mengajar aku menjadi insan yang sebenar......ceyh



Salam sayang, IZYAN

Reactions: 

          Kata Puan Rohaiza..,


                "Awak jangan berharap sangat.Kadang-kadang apa yang kita dah rancang tu tak semestinya akan jadi.Apa yang Tuhan dah tentukan dalam hidup kita,percayalah...,itu adalah yang terbaik untuk kita."




Dia cakap ni masa kelas chem yang terakhir untuk tahun ni,untuk selama-lamanya.Masa tu aku rasa sangat inspired,sebab dia pun selalu bagi galakan dan motivasi untuk kitaorang.Tak dinafikan la dia antara cikgu yang aku sangat kagum dan hormat sepanjang aku bergelar pelajar.Sejak tu,aku dah redha kalau apa-apa yang aku harapkan selama ni tak dapat.Termasukla result SPM aku nanti..dan apa-apa yang sewaktu dengannya.




Aku pernah rasa kecewa...yang teramat.




Tipula kalau tak pernah rasa frust.




First time aku rasa frustrated yang teramat..bila impian aku untuk jadi cm tak tercapai.Even masa dah naik Form 5 pun aku masih rasa terkilan.Tapi..lama-lama aku sedar.Hati aku pujuk aku..,mungkin aku bukan yang terbaik untuk dapat gelaran tu.So..aku pun carry on je la life dekat sekolah macam biasa.Hahaha..macam tak biasa je buat muka plastik...dan lepas tu macam-macam benda yang berlaku.Apparently,things that made me devastated...so much.


Biasanya kalau aku sedih,aku akan luahkan dekat Izyan..she's been my shoulder to cry on all this while.Sorryla Izyan sebab selalu buat baju kau basah.Hehe..


Luahkan perasaan bukannya senang.


And aku bangga kau boleh buat walaupun tak berakhir seperti yang kau harapkan.


Aku tau kau tough..kau memang tough kan?




Senyum...

























Reactions: 

Salam,
Hari nih, aku dah buat keputusan yang sangat besar bagi aku.
Aku dah declare perasaan aku kat orang yang paling aku sayang (selain ibu bapa). First of all, memang susah at first sebab aku takot aku fail. 


Setelah mendeclarekan....well...jawapan yang diberi amat lain dari apa yang aku jangkakan tetapi cukup memuaskan....dan tidak sesekalipun menyakiti hati aku. Thanks.


Aku tahu orang tu tak akan sakitkan hati orang lain sebab bagi aku dia sangatlah baik untuk berbuat demikian. Aku respect gila kat orang tuh...susah nak cari orang macam dia...Dan, aku terima dengan apa yang aku ada sekarang. 


Seperti yang orang tu cakap, pertemuan semula kiteorang ni pown tak disangkakan and mesti ada sebab kenapa Allah temukan kiteorang kembali. Always pray that we are on the right track. 


Aku tahu, orang tu tak mean nak memberi aku hope....tapi aku rase macam aku jer yang hoping too much. Aku tak pernah buat sanggup belikan barang or buatkan sumthing untuk orang lain seperti yang aku dah buat kat dia. And aku sangat happy bila dia appriciate semua yang aku buat.


So, eventhought i failed to get what i want....but honestly, just always be there for you is enough to say that there is other people out there that appriciate you so much than you never could expect. Aku percaya Allah selalu berikan yang terbaik untuk hambaNya and sumtimes bende yang kita terima tuh bukan seperti yang kita nak.


Sekian

Reactions: 

Salam
Actually bersalah nak gne bahase 'alien' ni. Tap sorry ea Aina XD
K, 26 Disember 2011, aku kehilangan salah seorang dari ahli keluarga ak. Memang sedi tapi aku pegang kata-kata ayah aku.."jadikan pemergian ini sebagai sebuah refleksi buat diri kita untuk tahun 2012"....
K, that is not the story XD
Cenggini, aku ade sorang bestfriend waktu kecik2 dulu..
Name die IJAM...
yer, die lelaki.
Ak rapat die dengan dia dulu untill lah ak da besar...ak x jumpe die da
Ade lah sumtimes aku ushar die dari berande umah atuk aku ( sebab die jiran atuk aku)
die dah besar douh!!!
berubah gile. Tapi ak malu nk tegur dier lah :-(
Tadi nk dijadikan cer....dier ade sekali waktu nak uruskan jenazah nenek aku tuh...aku bace tahlil kat depan and dier lak tgh uruskan bende-bende berat kat belakang.
aku rase dier cam ushar aku jer tapi aku senyap je arh...takot nanti orang kate aku perasan. hehe
So, lepas tahlil, aku gi la dapur nak minum air, tetibe aku nampak die ngan abang die tengah makan kat dapur gak (memang family ktorang rapat sebab tuh dier nagn selamber je leyh lunch kat umah aku)
tengah nak cari cawan, tetibe abang dier tegur aku...
"Kakda wat ape sekarang?"
"X buat ape2 pown...tunggu result je lah.." aku jawab ngan humblenyer...
"Owh, same ngan Ijam arh ni..."
"Haah, kiteorang kan sebaye..."
aku pown kuar dari dapur...
dengan beraninya...aku tanye lah si Ijam tuh...
"Erh, Ijam buat ape sekarang?"
"Same, x buat ape2 gak."
"Dapat PLKN?"
"Tak...(sambil wat muke yang dier selalu wat waktu ktorang kecik2 dulu.."
"Wah!!! Kite GENG arh!!!"
Dapat x citer dier??
Aku dapat tegur balek bestfriend aku eventhough conversation nih sket jer...TAPI AKU BAHAGIA DOUH!!!
then, waktu balek dari kubur lepas kebumikan arwah, aku balek jalan kaki ngan adik aku. Tetibe jer ade motor lalu sebelah aku.
Ijam ngan abang dier yang tegur aku tadi. Memule, dowang lalu jer cam biase and aku x kesah. Pastu, aku ternampak abang dier bisik sumthing kat telinge ijam tuh and then, turn belakang and senyum kat akuh. aku pown senyum lah balek...haha
Kesimpulannye, dapat arh gak aku tegur bestfriend aku balek setelah sekian lamenyer...
THE END XD

Reactions: 

                Malam ni....tak ada apa-apa pun.Tapi aku terjumpa satu blog ni,




                                                       BLOG ARCX13.COM


Memang terbaikla blog ni.Setakat ni,dalam hidup aku..belum pernah lagi jumpa blog yang sangat sarkastik bahasanya tapi membina entrinya.Blog ni diasaskan oleh seorang student yang currently berada di New Zealand.(kotla..tak taula dia dah habis belajar ke apa.)Memang kerja gelak je bila baca entri-entri yang ada kat blog ni tapi kena gelak pianissisimo la..Kalau tak,akan ada 2 orang 'khadam' yang sudi kata aku ni gila sebab gelak sorang2..




Berbalik pada blog tadi,erm..aku terjumpa link blog ni dekat SBP '94,link tu sangat-sangatla menarik perhatian aku sebab masa tu,aku still dalam mood 'tertanya-tanya' kenapa ranking STF untuk PMR 2011 boleh jatuh ranking ke-9??sebenarnya dah tau kenapa,tapi nak buat macam mana..tak selamanya kita berada di atas...sekali-sekala kena la rasa jatuh tu macam mana. (eh?ignore je la)Dan link tu menerangkan mengapa analisis PMR 2011 bagi subjek Bahasa Melayu dan Pendidikan Islam boleh jatuh?The explanation is....laa,penggunaan bahasa rojak,cacamarba dan tunggang terbalik yang sudah menjadi bahasa rasmi bagi golongan remaja sekarang(aku tak terkecuali pun guna)


Erm..tapi pada pendapat aku,rasanya penggunaan bahasa yang...sangat alien(bak kata blogger tu la)tu boleh lagi asalkan jangan dibawa ke waktu P&P dan masa exam.Mungkin sebab sekarang ni golongan belia mana ada nak usik karya-karya yang berat..silibus KOMSAS sekarang pun aku rasa macam dah ringan je.Aku cuma tak berapa sukala dekat kelompok-kelompok novel yang selalunya(memang akan ada) pembaca beli.Novel-novel macam tu tak membina langsung.Tak berpijak pada realiti.Apa yang kita kekurangan sekarang ni adalah REALITI.Bila kadang-kadang aku tengok list bestseller dekat surat khabar...Ya Rabbi,novel-novel macam ni yang dapat bestseller??Erm..tak salah la kot sebab tu memang untuk kategori 'non-fiction'.




Berbalik jugak kepada blogger tu,currently dia tengah ambik courses dalam Psychology.Wah,satu bidang yang sangat-sangatla aku teringin nak belajar.Sejak asyik melayan Deception With Keith Barry ni,macam terpengaruh pulak..Tapi aku tertanya-tanya jugak apa beza antara "mentalist" dengan "magician"?Perlu ke Keith Barry,sebagai seorang mentalist bernaung di bawah International Magicians Society??Hmm..




Entri malam ni sangatla huru-hara sebab tengah fikir macam-macam benda..










Reactions: 
at 7:04 AM Posted by IzmanaGB 0 Comments

Salam,
Hari ni,
ak lepak ngn family ak cam biase( kat living room je, tgk TV)
x tau lah nape....dalam syok-syok tengok berita kat TV3 (sebab nk ushar berita pasal PMR)
tetibe, aku teralih lak ke TV Al Hijrah.
Bukan nak kate ape, before ni penah lah gak ayah ak bukak, tapi ak slalu wat dunno jer...
tapi, entah kenape bile tangan aku sendiri yang buka channel tu...(secare tidak sengaja)
hati aku terbuka nk tengok program dalam channel tu sampai habis.
Then, aku tersentuh.
Kenapa???
Sebab, firstly au sangat minat muzik. And of course aku suke barat nyer style.
Lagu melayu jarang lekat apatah lagi lagu nasyid...
Tapi,
ape yang aku lihat dan dengar tadi...
memang amazing
because aku dapat dengar lagu Islam version rap yang ak suke...
Furthermore, lagu tu orang barat yang buat.
Saudara seIslam kita di sana...
so, you see...
bukalah tv alhijrah ni coz...
channel ni memang membuatkan kita rase iging berhijah menjadi seorang insan yang lebih baik.
Semoga Allah sentiasa bersama kita selalu...
Amin

Reactions: 

             So there i was..at 6.30 a.m.,my little sister woke me up,telling me to perform my Subuh prayer.Okay..so i got up,..rushing as i have to get ready for that morning.


             As i was about to enter the laundry,my mom saw me..


 "Haa..nanti acik masakla ape2 untuk tengahari nanti.Masakla sotong tu ke,ape ke..k?"


HA?Am i supposed to?bukan ke aku pergi rumah Izyan hari ni??


 "Erm..tapi mak..bukan ke acik pergi..rumah Izyan hari ni?kan?"


Mak aku pandang aku dengan pandangan laser dia yang membunuh..yang aku kebal la jugak.Apa?Dia ingat aku tak boleh buat macam tu jugak ke?


Na ah..wrong person mak


Ayah aku pun bersuara.."Dia kata mak boleh hantar dia?"
Mak aku senyap.."Mana??Acik...","Janganla buat macam ni,bahaya tu!"


Dia jugak yang kata boleh hari tu...ermm..
Ke aku jer yang berhalusinasi ni....




So..no point argue pagi2..dengan benda yang memang confirm tak dapat.Yang dah banyak kali diaorang buat macam tu kat aku...


Rasa bersalah betul..dekat Izyan dan especially dekat dia...
hurmm...

Reactions: 

             Di saat-saat lepas SPM ni,ingatkan duduk rumah tu bolehla rest(restla sangat..) and menenangkan fikiran.Hahaha..gaya macam tak tenang je fikiran tu selama ni.


Agakla..


            Lepas ni insyaallah akan lalu fasa yang selanjutnya..,berjumpa dengan cikgu-cikgu yang baru.Tak taula dapat jumpa yang sama macam Pak Yem ke tak.Or maybe macam Sir Rashid??Dalam hidup aku,Pak Yem la yang bawa pengaruh yang sangat besar.Dari gred add math aku "G" sampaila boleh dpt "B"..tu semuanya tunjuk ajar dari dia.

"Awak patut berterima kasih kat dia kalau awak dapat add 'A' nanti,tau?"

Kalau dapat 'A' la..tapi kalau tak dapat 'A' pun aku memang nak berterima kasih kat dia pun.Aku ni da la lambat pick up and nak meng'apply'kan apa yang dia ajar tu.Tu kekurangan aku..macam mana la agaknya dia boleh bersabar dengan orang macam aku ni.

Aku boleh ingat lagi masa kertas mod aku kena baling ke luar kelas.Free-free je kena campak sebab tak dapat A+..dan masa...

"OFF FAN!OFF FAN!!!"

Wah,cuak betul waktu tu!Sumpah takut..waktu tu pandang meja je..yang dah berbekas tapak kasut sebab kena denda diri atas meja..haha..those moments..



But after all,life's not so beach la kan?So either we gain effort for something or simply do nothing..
Nervous for waiting the result to be come out..
Huu..

Reactions: 
at 6:28 AM Posted by IzmanaGB 0 Comments



Salam,
Haha, today i was enjoying myself...
with my family...PAINTING THE HOUSE!!!
(^ like the picture above. Tapi sure3 lah x serupe camtu...XD)
Haha, lawak giler
My younger brother accidently tertumpahkan the paint..
my father...MENGAMUKLAH
seb baek the AKAK here SAVES the day!!!
yeah
then, my mom balek (oh yeah, she was the only one yang x de even Blackie pon ade)
the most exciting part..
kteorang bwat cam Eric tuh...
(hehe, nyorok kt pintu, then kuar lus jerit 'SUPRIES'* cam salah eja...=,=")
my mom...well...penat agaknyer...cam bwat x sperti yg ktorng expect...
x per ar...paham...coz later on she gonna go to MELAKA.
So, it end up, ntah la
at least
today what i get were..
-spending more time with my father...
-produce lot of sweat...ala ala excersise
-rumah da cantek sket coz ade lagi touch up
-get rid of my terribly-missing-him so much in my heart for a while
like you had said before, 'enjoy while you are away'
yeah, i tried all my best to ENJOY
thanks

Reactions: 

Salam,
Yeah, face the reality babe...
That's what my mind keep on saying throughout the day...
Hard to believe it, i know i have put a thrust on someone,
but it was too hard...
Am i afraid of my self??
Actually, i was afraid to loose that someone...
I admit it.
I _ _ _ _ the someone..
but, can the someone accept me??
i knew i was wrong for making this
coz i had already know, the upcoming result for my action :-(
Is this the action of desperation, or i just want to get attention???
Plus, action speaks louder than words,,
i never faced those things we both had, and indeed, i am appriciated it so much.
That's why i really-deeply wanna know, how deep it was your feeling towards me...
i dont want to hurt you if i take any further movement coz, hello
my journey has begin...
so, please,
help me

Sincerely,
another piece of mind

Reactions: 



Tak pernah rase sunyi giler camni...
Slalu ade orang yang boleh nak dikacau...
Dia tak der...
Campelik jer menjalani hari...
Selalu x de mood :-(
Hurm....
Leklu...SEMINGGU jer!!!
Tapi, 1 hari da rase cam SETAHUN...
SEMINGGU = 7 HARI = 7 TAHUN ?!!!!
Allah, kuatkanlah IMAN ku.....

Reactions: 

Reactions: 

Salam,
habis suda SPM!!! Alhamdulillah!!!
But seriously!!! Gonna miss 'em!!!
Locker, class, bed, teachers, warden (!!???) and of coz,,, FRIENDS!!!!
Thanks for everything, especialy teachers for giving all love and, care, most of all, the precious time to give and share knowledges. Truely, hard to get back this moment. Even if i die,and wake up again. Except, if my children get the same opportinities just like me. Cam x betoi je ayat...haish...marah cikgu Bm and BI....lepak sudah!!!!

Reactions: 
at 1:26 AM Posted by IzmanaGB 0 Comments

Reactions: 

    About Me

    My Photo
    IzmanaGB
    kick off your shoes and lepak wif us...the bloggers are Mai (Hikari Naito), Aina and Izyan...three person many stories one world....haha...camner??
    View my complete profile

    Followers