aku.kami.semua;-)

we share coz we care.....

Pages

Salam, yeah Yan is  back!!! haha
So here it goes kisah baru yang kelakar lah gak aku rasa, but it's okay to share..
Aku now tengah menganggur sementara nak tunggu result. Not like other friends yang dah pergi sana sini, macam Aina and others yang dah start pijak kaki kat menara gading. (Aina, you are on the track)
My mom dah start bagi talk, and antaranya...isu badan lah...haiyoo.
Aku admit, badan aku nih athelic type, so suppostly kene maintain buat anything lah kan to kekal fit. If i stop, then, the muscle will turn into fats.
Aku buat lah macam-macam cara to keep me active, so nih adalah antara perkara yang aku berjaya buat...


1. Push up (10 x morning and evening)
2. Sit up (50x then naek 10)
3. Starjump (habes 1 lagu lah)
4. Crunch ( sama macam di atas)
5. naik turun tangga ( so far wat mcm ujian SEGAK hehe)
6. nasi hanya disentuh sekali sehari...
7. jogging every weekends kt taman.
8. cycling indoor and outdoor.

aku puas hati lah juga sebab both my parents setuju and very supportive dalam bab2 kuruskan badan ni. So, everytime kalau they all ajak makan eventhought aku dah makan nasi, for example, lunch and they all ajak makan dinner, cepat-cepat diorang akan tarik balik and give me kata-kata semangat. terharu douh. Bangun pagi pun sama especially weekends or any cuti umum. Memang sah2 aku susah nak dijumpai terbongkang kat bilik sebab awal-awal lagi lepas solat subuh, trackbottom and sportshoes dah siap tersarung di badan. Teringat lak macam kat STF dulu, fitness pagi.

Okay, selama sebulan aku buat benda nih, alhamdulillah. Berat badan menurun lah gak. Tapi, nak kata kurus tak lah gak sebab badan memang maintain camtu jer..haish.
Tetiba, ni yang best nak citer ni. Last Saturday, my uncle ajak makan kat Bagan Lalang. Tempat nih famous ngan tempat maen layang-layang and seafood dier, FRESH. Kalau korang tak tahu, korang mesti kenal SEPANG GOLDCOAST kan? haa, kat situ lah. Tak tau gak, ushar la google map.
aku memang suka sangat ketam. Favourite food. Berbekalkan inspiration (konon...) dah kurang berat leyh lah makan kowt....So aku makanlah ketam tuh. Sedap tak terkata. Aku ngan Mak Cik aku jadi juara bertahan makan ketam nih. Mana nak lepas, KETAM MASAK SOS...so sweet. Nyum.

Lepas makan, pegi jalan-jalan kat pantai...(kedai-kedai tepi tu). Seriously teringat macam kat PORT DICKSON, cume tak lah sehappening PD. 

The next few days, TAAADDDAAA!!!
OMG!!!! Berat badan?? Erghhh!!! MENAIK!!! Aku try tebus balik dengan jogging sebanyak mungkin..and ya, ianya menghampakan. Penat lelah selama sebulan hilang begitu jer. So, here the moral of the story. Bukan senang nak mencapai apa yang kita nak tapi bukan susah juga untuk benda yang kita nak tu pergi. Yang baiknya, cuma berat jer yang naik, body still macamtu gak.

ps: aku pernah terbaca yang muscle lebih berat dari lemak. hurm

Reactions: 

    About Me

    My Photo
    IzmanaGB
    kick off your shoes and lepak wif us...the bloggers are Mai (Hikari Naito), Aina and Izyan...three person many stories one world....haha...camner??
    View my complete profile

    Followers