aku.kami.semua;-)

we share coz we care.....

Pages


hmm….BREAKING UP IS HARD.So hard that even you lose your interest on Cristiano Ronaldo (who was on the tv at that time).And it is the hardest thing right now…forever and always.

A friend of mine once said “…kita minta kepada tuhan setangkai bunga segar,Dia beri kita kaktus berduri.Kita minta kupu-kupu,diberi ulat beluncas.Kita sedih dan kecewa namun kemudian kaktus itu berbunga dan ulat itu pun menjadi rama-rama yang cantik.Itulah jalan Tuhan! yang indah pada masaNya!Tuhan tidak memberi apa yang kita harapkan tetapi Dia memberi apa yang kita perlukan…kadang-kadang kita sedih,kecewa,terluka..tapi jauh di atas Dia telah mengatur yang terbaik dalam kehidupan kita…”


Entah kenapa bila baca kata-kata renungan (is it??) kat atas, terasa diri ni kene sindir..Sebenarnya dia tak bersalah pun,entah kenapa laju je nak minta putus.Hmm…
Cuma satu je ayat yang mampu aku ucap waktu tu…


“Saya minta maaf sangat-sangat…”

Dan memang hari ni sangatla suram.Esok dah kena balik sekolah untuk bandcamp (bandcamp yang last) dan hati ni still rasa tak senang.

"....kadang-kadang apabila matahari mula menghilang,kita tertanya-tanya ke mana ia pergi.Sebenarnya kita tak tak sedar di sebalik kehilangannya,matahari itu telah didatangi awan yang tebal...berserta hujan yang lebat serta ribut yang berdentum-dentam di langit.Apa yang kita faham..begitulah hidup manusia yang sentiasa berubah-ubah.Kadang-kadang kita di atas,kadang-kadang kita di bawah.Tapi di sebalik kesinambungan hujan dan petir tadi..rupa-rupanya ada pelangi di tengah-tengah.Boleh di katakan atas apa pun perkara yang berlaku...dugaan yang datang,pasti akan ada satu harapan yang baru..dan apabila menemui jalan ini maka turutilah dengan sebaik-baiknya..."

Hmm..

 

Reactions: 

0 Responses so far.

Post a Comment

    About Me

    My Photo
    IzmanaGB
    kick off your shoes and lepak wif us...the bloggers are Mai (Hikari Naito), Aina and Izyan...three person many stories one world....haha...camner??
    View my complete profile

    Followers