aku.kami.semua;-)

we share coz we care.....

Pages

Salam,
Hurm, Ramadhan dah nak say Goodbye....Syawal plak kate Hye :-D
So far, pose dis year berkesan ke x untuk mengukuhkn iman??
Haish....cam ner nih......tergeliat otak nk fikir...ehem2...tepuk dada...tanyer iman...ayat EDAR ngn Ustz Amin....Erm, sepanjang bulan puase nih, byk giler bende terjadi kt aku n the gang...but mostly hectic coz EXAM TRIAL kowt!!!!!
Mmg mencabar arh soalan2 SBP nih...memang kantoi kalo x study.....
So, abes exam....kitorang mmg lepak abes arh...tp still contol coz homework correction melambak nk mampos!!!!
nih ak nk cer sket pasal paper add math ak...mmg STF feymes ngn addmath...but this is the pain that we must suffer to achieve the excellent....PAK YEM!!!
Well, he's the best...kalo x der dier...x tentu ak leyh lulus ....
So, this is how it begin.....
di pagi hari sabtu yang dingin n cool jer....sumer pelajar tingkatan 5J and 5B dikumpulkan di bilik kuliah...then...paper 1 add dipulangkan....nama dipanggil sorang2...dari yg lowest ke highest.....ak x sangker name ak dipanggil......di dalam golongan yang lowest.....pergh...x menahan....ak kene diri betul2 depan mate Pak Yem......habes kene basoh time tu gak......sgt memalukan sebab my biggest arrival dapat markah lagi better dri aku......Next monday....paper 2!!!!
Nih, lagi lah menyebabkan orng sanggup pikir 2 3 laki nk kuar g tandas before Pak Yem masok kelas....
Dengar je derapan tapak kasut Pak Yem, sumer classmate 5 'JEBON'....kate beliau.....bangun dengan hati yang gundah gulana....tambah memilukan...muka beliau x menunjukkan reaksi HAPPY mahupun SEDIH.....so, name dipanggil....PANG!!! DUSH!!! TEBABOM!!!! Arggghhhhh...ak x tahan melihat kekejaman classmate ak dihentam teruk.......then, name ak dipanggil.....OMG.....ak telah dicubit....memang kaw2 nyer arh....tp memang salah ak pown...SILLY MISTAKES!!!!
Hurm, bile pikir balek...klaka pown ader gak...tp nk wat camner...meskipun tgh bulan puase, PAk Yem tetap menjalankan routine harian beliau in order to membuatkan student beliau excell in everything...thx SIR!!!!

Reactions: 

First trial dah habis.Maknanya turn cikgu-cikgu pulak untuk tanda kertas..maknanya jugak yang result dah start keluar.Hmm..this trial langsung tak all out.Baik dari segi result and effort sendiri..sama je,Entahla kenapa..


Minggu lepas,dapat paper mod math.Resultnya..aku just dapat A.Maksud di sebalik "just" tu adalah sebab target yang sebenar aku patut capai adalah A+.Even dapat A pun,paper mod aku tak terkecuali untuk terbang melayang ke luar kelas.Masa tu,tak taula nak respons apa.Habis je kelas,entah kenapa laju air mata ni keluar.Sendiri sedar tak capai target yang dah ditetapkan oleh cikgu.Tapi entah kenapa boleh ter'burst into tears' pulak hari tu.


Result subjek-subjek lain pulak..lagila.Wallahualam..dengan chances untuk dapat scholarship yang bergantung pada trialnya lagi..


huu...

Reactions: 

    About Me

    My Photo
    IzmanaGB
    kick off your shoes and lepak wif us...the bloggers are Mai (Hikari Naito), Aina and Izyan...three person many stories one world....haha...camner??
    View my complete profile

    Followers