aku.kami.semua;-)

we share coz we care.....

Pages

Persoalan nie memang selalu diketengahkan oleh ramai pihak kalau kita sedar pun.....but then it is always for kids.....But,what about teenagers or maybe adults? The 'cerite' starts like this....
I was eating my dinner wif my family...that night, I was the chef, main tibai je masok ape ramuan dan segale rempah ratus........berbekalkan naluri dan deria yang telah dikurniakan... suddenly jadilah lauk.....
bile dah serve, memang 1 family enjoy,,, they all kate sedap......haha...memang manusia, bile dah dipuji, mulelah kembang semangkuk....
Then, tibelah persoalan nyer....my dad said...
"Alah, Kakda nie bukannyer terror masak pown...ni sebab belajar dari citer 'tikus' tu lah kan???" Get it, the 'TIKUS' is actually from the story "Rattatoille"....
Hurm,,,memang pown actually....haha
Nah, now we see that cartoon actually can teach us a lot of stuff ...(like me, cooking :D) memang selalu reasons yang diberi selalunyer, lalai, tak munasabah dll, but kite kene ade motivation dirilah nk belajar dari ape yang kite lihat.....always positive...
and nak belajar tu,, belajar yang baik je lahh...yang boleh membawa kepada kesenangan di dunia dan di akhirat....Insyaallah....
Tak memasal.....kesimpulannyer...PIKIR-PIKIRLAH SENDIRI......

P/S: For Aina and Mai,, nasik pown pass ea....LOL

Reactions: 

0 Responses so far.

Post a Comment

    About Me

    My Photo
    IzmanaGB
    kick off your shoes and lepak wif us...the bloggers are Mai (Hikari Naito), Aina and Izyan...three person many stories one world....haha...camner??
    View my complete profile

    Followers